Recepten

Het combineren van wijn met eten is een vak apart. In het beste geval maak je een hemelse combinatie, die zowel de wijn als het gerecht mooier naar voren doet komen. Maar het kan ook misgaan: een verkeerde combinatie kan de wijn, het gerecht, of zelfs beide verpesten. Het is dus belangrijk wijn en gerecht goed te combineren.

Daarom hebben we in samenwerking met de culinaire experts van Foodteam een prachtige serie unieke gerechten mét recepten ontwikkeld, speciaal bedacht bij specifieke wijnen uit ons assortiment. Zo heeft u én een lekkere wijn én een goed gerecht op tafel. Bovendien bent u ook nog eens verzekerd van een optimale wijn-spijscombinatie.

Wilt u een advies op maat? Kom dan gerust langs in de winkel. Wij adviseren u graag. Een belletje of mailtje volstaat ook. Eet én drink smakelijk!


Mediterraan brood van ‘auberginekaviaar’

Ingedriënten 400 gram aubergine, in blokjes gesneden olijfolie 1 ui, gesnipperd 1 geplette teen knoflook (of meer naar smaak) verse tijm (naar smaak) zout peper 6 eieren, losgeklopt 2 eetlepels room (tomatensaus) Zo maakt u het: 1. Verwarm de oven voor op 210°C. Braad de blokjes aubergine op laag vuur aan in een beetje olijfolie, samen met de ui, geplette knoflook en tijm. Breng op smaak met zout en peper. 2. Blend het auberginemengsel in een keukenmachine totdat er een gladde pasta is ontstaan....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Geroosterde duif op Provençaalse wijze

Ingrediënten voor 4 personen: 4 duifjes à 350 gram, schoongemaakt en opgebonden 4 tomaten 250 gram champignons 1 paprika 1 ui 2 sjalotten 3 tenen geplette knoflook 20 cl geconcentreerde gevogeltebouillon 70 gram boter 1 eetlepel olie 1 takje rozemarijn Basilicum om te garneren 1 theelepel jeneverbessen Zout, peper Bereiden 1. Maak de champignons schoon en hak ze grof. 2. Pel de ui en de sjalotten. Snipper de ui. Was de paprika en snijd ‘m in blokjes....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Tartaar van gamba’s en groene mango

Ingrediënten: 8 rauwe gamba’s 3 groene asperges 1 groene mango (of een gele niet-rijpe) 2 takjes koriander 2 takjes Thaise basilicum 4 stengels citroengras 1 kleine gele mango (rijp) 1 eetlepel kurkuma (10 gram) Sap van 1 citroen 4 eetlepels olijfolie 1 teen knoflook Selderijzout Bereiden 1. Snijdt de onderkant van de groene asperges. Maak dunne lamellen op de mandoline of met een mes. Zet ze even kort aan in 1 eetlepel olijfolie, samen met een in de lengte doormidden gesneden stengel citroengras en een doormidden gesneden teen knoflook....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Salade van voorjaarsgroenten en gerookte kip

Gerecht voor 4 personen Bereidingstijd: ±15 minuten Ingrediënten: 200 g bloemkool 200 g tuinerwtjes 200 bospeen 1 rode paprika 350 g gerookte kip 100 g bacon 6 eetlepels mayonaise verse platte peterselie verse bieslook 1 limoen Bereidingswijze: Maak de groenten schoon, snijd de bloemkool in kleine roosjes, snijd de worteltjes in schuine plakjes en de paprika in kleine blokjes. Blancheer de bloemkool in kokend water met wat zout gedurende 4 minuten, de wortel en tuinerwtjes 2 minuten en spoel ze met koud water af....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Choucroute d’Alsace met vis

Gerecht voor 6 personen Voorbereiding: ± 60 min Ingrediënten: 1kg zuurkool 30 cl Riesling d’Alsace 30 cl visfond 200g roomboter 1 bouquet garni 2 sjalotjes 1 ui ½ citroen 2 eetlepels crème fraîche 2 eetlepels olie zout, peper Wat betreft de vissoorten kun je eindeloos variëren, bijvoorbeeld: 300g zeeduivel in 6 porties 300g gerookte schelvis in 6 porties 12 mosselen 12 gamba’s 6 sint-jakobsschelpen Bereidingswijze: Spoel de zuurkool om met water en druk het vervolgens uit tussen de palmen van je handen....

Lees het volledige recept Recept downloaden

Even geduld a.u.b.