Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op herkomstgebied
Zoek op dranksoort
Zoek op smaak
Zoek op flesinhoud

Wijnproeverijen op maat

Personeelsuitje? Verjaardag te vieren? Verenigingsacitiviteit? Avondje uit met vrienden? Doe eens een wijnproeverij! Wij verzorgen graag uw perfecte middag of avond uit, rekening houdend met uw budget en voorkeuren. Onderstaand treft u een aantal voorbeeldproeverijen, maar u kunt ook kiezen voor een geheel eigen invulling. Laat ons uw wensen weten, dan doen we u met ale plezier een passend voorstel.


Wijnproeven: een introductie

Gedurende deze proeverij leert u wijn proeven als een profesional. Wat kun je afleiden uit het de kleur van een wijn, wat ruik je en wat proef je? We laten u kennismaken met een aantal van de belangrijkste internationale druivenrassen en proeven het verschil tussen fris en vol en wel of niet houtgrijpt. Na deze proeverij maakt niemand u meer iets wijs als het over wijn gaat.
300,- tot max. 16 personen 


Frankrijk: ken je klassiekers

Frankrijk is nog altijd een van de belangrijkste wijnlanden ter wereld. En dat niet alleen, het is ook een zeer divers wijnland. Elzas, Bourgogne, Bordeaux, Rhône... Zoveel streken, zoveel stijlen. In deze proeverij laten we ee aantal van Frankrijks bekendste en meest klassieke wijnen de revue passeren.
400,- tot max. 16 personen 


Koningswijn Barolo 

Wijn der koningen, koning der wijnen. Dat is hoe Barolo, misschien wel de beroemdste wijn van Italië, in Piemonte bekend staat. Aangezien iedereen wel eens van deze wijn gehoord heeft, maar zeker niet iedereen dagelijks Barolo zal drinken, biedt deze proeverij een mooie gelegenheid uitgebreid kennis te maken met deze beroemde bewaarwijn gemaakt van de nebbiolodruif kennis te maken. 
450,- tot max. 16 personen


Toscaanse trekpleisters

Bij Toscane denk je direct aan glooiende heuvels, kaarsrechte cipressen, eeuwenoude stadjes met prachtige kunstschatten, en natuurlijk... Wijn! In deze proeverijen zullen met name rode wijnen voorbijkomen, aangezien Toscane met name beroemd is om z'n Chianti, Brunello, Vino Nobile en Bolgheri. Maar natuurlijk zullen we ook dé witte druif van Toscane, Vernaccia, niet overslaan en om in stijl af te sluiten serveren we als dessert een exclusieve zoete witte Vin Santo. Che bello!
400,- tot max. 16 personen


De ronde van Spanje

Spanje mag dan met name beroemd zijn om z'n Cava en Rioja, er gebeurt nog veel meer spannends in dit wijnland. Van Txakoli tot Priorat, van Ribeira del Duero tot Jumilla en van Rias Baíxas tot Jerez, we laten het allemaal voorbijkomen. Wat wordt jouw nieuwe Spaanse favoriet?
350,- tot max. 16 personen


Spannend Portugal

Portugal is een steeds populairder wijnland aan het worden, en terecht! De wijnen worden steeds beter, het land kent een enorme diversiteit aan stijlen, streken en autochtone druiven en de prijzen zijn er in verhouding ook nog eens uitermate netjes. In deze proeverij presenteren we een aantal van onze favorieten uit ons Portugal-assortiment, uit onder meer Vinho Verde, Douro, Dao en Alentejo. Laat u verrassen door ons nieuwe favoriete wijnland!
300,- tot max. 16 personen


Zuid-Afrika: baie lekker!

De grondlegger van de wijnbouw in Zuid-Afrika was de Nederlander Jan van Riebeeck: als Gouverneur van de Kaap liet hij in 1656 de eerste wijnstokken planten. Sinds de afschaffing van de Apartheid is de populariteit van Zuid-Afrikaanse wijn enorm toegenomen en de afgelopen decennia heeft er op wijngebied een ware revolutie plaatsgevonden, waardoor de kwaliteit zienderogen is toegenomen. Reden genoeg voor een proeverij Zuid-Afrika dus!
300,- tot max. 16 personen

Even geduld a.u.b.