Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op herkomstgebied
Zoek op dranksoort
Zoek op smaak
Zoek op flesinhoud

Voilà, uw wijnadviseurs:

Joris Kleijs

Eigenaar – vinoloog

Waar er bij de meeste kinderen gewoon melk in de fles zat, vermoeden we dat Joris stiekem met wijn grootgebracht is. Maar ja, hoe kan het ook anders, als je de zoon van Anton Kleijs bent, de man die Noordman Wijnimport groot maakte. Na een wervelende studietijd aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden en de nodige werkervaring in de gastronomie in metropolen Londen en Amsterdam kon het dan ook niet uitblijven dat Joris zich met hart en ziel aan de wijn zou overgeven. Inmiddels is hij, naast dat hij een Italiaanse wijnimport runt, in de voetsporen van zijn vader getreden als mede-eigenaar van Noordman en La Bordelaise. Toch iets met appels en bomen.

Yvo Erades

Eigenaar – Weinakademiker

Wij kennen maar weinig mensen die zoveel talent voor wijn hebben als Yvo. Het is eenieder een raadsel hoe hij op zo jonge leeftijd zo’n encyclopedische wijnkennis en zo’n enorme passie voor wijn heeft opgebouwd. ‘Yvo is someone to watch in the wine world’, schreef de voorzitter van de Cambridge University Blind Wine Tasting Society enkele jaren geleden al. Het bleek een profetische uitspraak. Inmiddels is Yvo mede-eigenaar van Noordman en La Bordelaise, heeft hij de Diploma Course van WSET op zak en draagt hij de titel Weinakademiker. Dat bleef natuurlijk niet onopgemerkt: Winelife nam ‘m op in de hotlist 2017 van meest invloedrijke Nederlanders in de winebusiness, René van Heusden publiceerde een prachtig diepte-interview met Yvo in Perswijn en Elsevier wijdde een column aan dit jonge talent. Hou ‘m in de gaten dus, onze rijzende ster!

Charles de Zwart

Wijnadviseur – vinoloog

Bij Noordman zijn we stiekem allemaal een beetje jaloers op Charles. Hij is namelijk de enige die nog heeft meegemaakt dat we onze wijnen zelf bottelden. Op jonge leeftijd begonnen in de bottelarij (wat toentertijd zoveel inhield als dat je de eervolle taak had – wij citeren – je met alle ins en outs van de lege flessen bezig te houden), is hij inmiddels bijna veertig jaar (!) het gezicht van onze winkel aan de Haagweg. Zijn doortimmerde kennis en ervaring combineert hij met een nog altijd niet te stuiten passie voor wijn, of het nou een wijnspijs-advies of een proeverij betreft. Onze klanten zijn dan ook altijd lichtelijk teleurgesteld als Charles een dag vrij blijkt, en wij hopen van ganser harte dat hij het nóg veertig jaar volhoudt bij ons.

Lara Mol

Wijnadviseur – Weinakademiker

Deze jongedame is het geweten van ons bedrijf. Waar menig man zich maar al te druk kan maken over verkopen en kasstaten, zorgt Lara er met verve voor dat we daarnaast de inhoud niet uit het oog verliezen. Dat is misschien ook wel een kwestie van noblesse oblige met een CV als het hare. Terwijl ze in Leiden haar masters filosofie en klassieke talen cum laude afrondde, ontwikkelde ze haar passie voor gastronomie en oog voor detail bij sterrenrestaurant Vermeer in Amsterdam. Daarnaast voltooide ze met het grootste gemak haar WSET Diploma Course en produceerde ze een prachtige scriptie over de renaissance van wijngebied Lessona voor haar Weinakademiker-titel. Lara spreekt naast Frans, Duits en Engels ook keurig Italiaans. Sinds kort heeft ze een column bij Perswijn, met de titel – hoe kan het ook anders – : ‘Lara in Italia’. Iemand met gevoel voor cultuur maar misschien nog meer voor la dolce vita. Niet onbelangrijk in de wijn.

Floris van Blommestein

Wijnadviseur – vinoloog

Floris is onze levenskunstenaar. Je kunt ‘m uittekenen in de deuropening van de Bordelaise, de hele dag door handen schuddend en met iedereen een praatje aanknopend. Genieten zit hem in het bloed, hoewel we hem er regelmatig van verdenken dat hij geen bloed, maar wijn door zijn aderen heeft stromen. Na een dag hard werken is geen terras veilige voor Floris, en als hij niet de Leidse, Amsterdamse of Haagse horeca onveilig maakt, dan trekt hij thuis in de keuken alles uit de kast om een heerlijk diner bij zijn wijn te koken. Joie de vivre is kortom Floris’ middle name en wij zijn dan ook ontzettend blij dat hij met zijn hotelschoolachtergrond en zijn jarenlange ervaring in de Amsterdamse wijn- en gastronomiewereld naar Leiden is gekomen om u van het beste wijnadvies te voorzien.

Even geduld a.u.b.