Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op herkomstgebied
Zoek op dranksoort
Zoek op smaak
Zoek op flesinhoud
  • meer

Voilà, uw wijnadviseurs:

Joris Kleijs

Eigenaar – vinoloog

Waar er bij de meeste kinderen gewoon melk in de fles zat, vermoeden we dat Joris stiekem met wijn grootgebracht is. Na een wervelende studietijd aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden en de nodige werkervaring in de gastronomie in metropolen Londen en Amsterdam kon het dan ook niet uitblijven dat Joris zich met hart en ziel aan de wijn zou overgeven. Inmiddels is hij, naast dat hij een Italiaanse wijnimport runt, in de voetsporen van zijn vader getreden als mede-eigenaar van Noordman en La Bordelaise. Toch iets met appels en bomen.

Charles de Zwart

Wijnadviseur – vinoloog

Bij Noordman zijn we stiekem allemaal een beetje jaloers op Charles. Hij is namelijk de enige die nog heeft meegemaakt dat we onze wijnen zelf bottelden. Op jonge leeftijd begonnen in de bottelarij (wat toentertijd zoveel inhield als dat je de eervolle taak had – wij citeren – je met alle ins en outs van de lege flessen bezig te houden), is hij inmiddels bijna veertig jaar (!) het gezicht van onze winkel aan de Haagweg. Zijn doortimmerde kennis en ervaring combineert hij met een nog altijd niet te stuiten passie voor wijn, of het nou een wijnspijs-advies of een proeverij betreft. Onze klanten zijn dan ook altijd lichtelijk teleurgesteld als Charles een dag vrij blijkt, en wij hopen van ganser harte dat hij het nóg veertig jaar volhoudt bij ons.

Floris van Blommestein

Wijnadviseur – vinoloog

Floris is onze levenskunstenaar. Je kunt ‘m uittekenen in de deuropening van de Bordelaise, de hele dag door handen schuddend en met iedereen een praatje aanknopend. Genieten zit hem in het bloed, hoewel we hem er regelmatig van verdenken dat hij geen bloed, maar wijn door zijn aderen heeft stromen. Na een dag hard werken is geen terras veilige voor Floris, en als hij niet de Leidse, Amsterdamse of Haagse horeca onveilig maakt, dan trekt hij thuis in de keuken alles uit de kast om een heerlijk diner bij zijn wijn te koken. Joie de vivre is kortom Floris’ middle name en wij zijn dan ook ontzettend blij dat hij met zijn hotelschoolachtergrond en zijn jarenlange ervaring in de Amsterdamse wijn- en gastronomiewereld naar Leiden is gekomen om u van het beste wijnadvies te voorzien.

Even geduld a.u.b.