Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op herkomstgebied
Zoek op dranksoort
Zoek op smaak
Zoek op flesinhoud

De aanbevelingen van Yvo Erades
Eigenaar – Weinakademiker

Wij kennen maar weinig mensen die zoveel talent voor wijn hebben als Yvo. Het is eenieder een raadsel hoe hij op zo jonge leeftijd zo’n encyclopedische wijnkennis en zo’n enorme passie voor wijn heeft opgebouwd. ‘Yvo is someone to watch in the wine world’, schreef de voorzitter van de Cambridge University Blind Wine Tasting Society enkele jaren geleden al. Het bleek een profetische uitspraak. Inmiddels is Yvo mede-eigenaar van Noordman en La Bordelaise, heeft hij de Diploma Course van WSET op zak en draagt hij de titel Weinakademiker. Dat bleef natuurlijk niet onopgemerkt: Winelife nam ‘m op in de hotlist 2017 van meest invloedrijke Nederlanders in de winebusiness, René van Heusden publiceerde een prachtig diepte-interview met Yvo in Perswijn en Elsevier wijdde een column aan dit jonge talent. Hou ‘m in de gaten dus, onze rijzende ster!


#19 van #21 dagen aftellen tot en met 6 april

1
Amalaya Salta Torrontés-Riesling
onze favoriet
OP = OP

Amalaya Salta Torrontés-Riesling 2018

Wijn uit Argentinië - Salta

Opmerkelijke, aromatische droge witte wijn van de autochtone Argentijnse druif, torrontès. De wijngaarden staan niet in het warme Mendoza maar zijn noordelijker gelegen, maar wél koeler, door de hogere ligging in Salta.

Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee, het is Torrontés!

"Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee, het is Torrontés, slaat op de veelzijdigheid van deze wijn maar ook op het de vraag wat is het..." Lees meer

Even geduld a.u.b.