Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op herkomstgebied
Zoek op dranksoort
Zoek op smaak
Zoek op flesinhoud

Onze Leidse partners

Het zal u niet verbazen dat wij van La Bordelaise gek zijn van eten en drinken, en dat we dus ook niets liever doen dan uit eten gaan. Graag delen we dan ook onze favoriete Leidse adressen met u. Hier kunt u niet alleen onze wijnen drinken, de kans is ook groot dat u ons al genietend aantreft op het terras of aan tafel, ongetwijfeld met iets moois in ons glas. Wij zijn namelijk niet alleen enorm trots op onze partners in Leiden, maar ook groot fan van hun gastronomische kunsten.


Bistro Bord'o

Met Bistro Bord’o heeft La Bordelaise een bijzondere relatie. Niet alleen is dit fijne restaurant aan de Apothekersdijk onze oudste horecarelatie, eigenaresse en gastvrouw Maike heeft zelf ook in de Bordelaise gewerkt alvorens ze haar eigen restaurant begon met haar man Oscar, tevens de chefkok van Bord’o. Met de wijnkennis is het dus uitermate goed gesteld in dit restaurant. Niet voor niets ontving het restaurant eind vorig jaar de award ‘Beste Wijnkaart van het Jaar’ uit de handen van Gault Millau. Naast een indrukwekkende wijnkaart zijn er verscheidene open wijnen, worden er exclusieve glazen wijn geschonken met de Coravin en is er bij het menu altijd een spannend wijnarrangement beschikbaar. Daarnaast is er een indrukwekkende digestief-selectie, zodat het diner in stijl afgesloten kan worden. Ook voor het eten moet je absoluut bij dit sympathieke adres zijn. Wij zeggen altijd: ‘als je op sterrenniveau wilt eten maar niet wilt afrekenen, ga dan naar Bord’o.’
http://www.bistrobordo.nl


Wielinga Wijnbar & Restaurant

In het najaar van 2015 kregen wij nieuwe buren op de Nieuwe Rijn: Wielinga, vernoemd naar de fameuze dansschool die ooit in hetzelfde pand gevestigd was. Aangezien iedereen weet dat goede buren beter zijn dan verre vrienden, lag een partnerschap voor de hand. En zo geschiedde. Samen met Wielinga hebben we een prachtig wijnconcept ontwikkeld. Het restaurant heeft, mogen we wel zeggen, de mooiste wijnkast van Leiden, gevuld met fantastische wijnen, die ook nog eens voor een zeer sympathieke prijs op de kaart staan. Dat komt omdat er een vaste opslag per fles wordt gehanteerd. Dus hoe chiquer je drinkt, hoe meer je wordt beloond. Naast deze prachtige wijnkaart is er altijd een keuze uit een wisselende selectie open wijnen, variërend van een lekkere Bardolino of Vinho Verde tot een luxe Meursault of Pomerol. De keuken is klassiek en staat onder de bezielende leiding van Henk Schreuder. Alles bij elkaar heeft Wielinga dus alle ingrediënten voor een fantastische avond uit eten.
http://www.restaurant-wielinga.nl


Aan de Rijn

Zin in een lekker glas wijn op een zonnig terras? Dan moet je bij onze buren van Aan de Rijn zijn. David en Rosanne zijn horeca-ondernemers in hart en nieren, en hebben sinds de overname keihard gewerkt om een goed georganiseerde, gezellige zaak neer te zetten. En daar zijn ze met verve in geslaagd! Zodra de eerste zonnestralen doorbreken of de zaterdagmarkt weer begonnen is, zit hun terras vol. Dat de wijn bij de buren vandaan komt is natuurlijk hartstikke handig, want dan kun je altijd even binnenwippen voor een flesje van het een of het ander. Aan de Rijn schenkt verschillende wijnen per glas, maar heeft daarnaast ook een leuke en vriendelijk geprijsde wijnkaart, dus werp er vooral eens een blik op! Verder kunnen ondernemers natuurlijk nooit lang stilzitten, dus is de tweede zaak inmiddels een feit. David en Rosanne zijn sinds kort ook de trotse bezitters van de Leidse studentenkroeg Roebels, befaamd om z’n zwevers. Vanaf heden kun je dus ook daar een heel fatsoenlijk glas wijn drinken.
http://aanderijnleiden.nl


De Engelenbak

De Engelenbak is absoluut een van onze lievelingsrestaurants in Leiden. Hier krijg je Parijse bistronomie, gewoon in ons eigen stadje. Chef Sander kookt de meest originele gerechten (ingrediënten als ganzenborst, parelgort of schorseneren zijn hier heel normaal), en zet ze ook nog eens voor een zeer bescheiden prijs op de kaart. Overigens kun je ook gewoon een ordinaire hamburger bestellen, uiteraard wel direct de beste van de stad. Hier geen opgeprikt gedoe, maar een ontzettend relaxte plek, waar maître en sommelier Nico – van wie wij niet alleen groot fan zijn vanwege zijn vakkennis maar ook om zijn humor – garant staat voor een ontspannen avond en natuurlijk een goed wijnadvies. De wijnkaart is klassiek georiënteerd en geïnspireerd op de Franse bistro’s. Veel wijnen zijn bio. De open wijnen wisselen regelmatig en zijn afgestemd op de kaart. En probeer zeker ook eens de Poiré, cider maar dan in perenvariant. Misschien wel het origineelste aperitief van Leiden!
http://www.deengelenbak.nl


Bar Lokaal

Deze net nieuw geopende zaak behoort nu al tot de hotspots van Leiden, en terecht. Gelegen op een prachtige locatie, namelijk net achter de Nieuwe Rijn aan de voet van de eeuwenoude Hooglandse kerk, kun je hier van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht voor koffie, ontbijt, lunch, apéro, diner en drankjes tot in de late uurtjes. Ook hier een relaxte, informele sfeer: er worden de hele dag LP’s gedraaid, er staat een gezellige grote stamtafel, en de tafels zijn ouderwetse schoolbanken. Bar Lokaal heeft zonder meer de meest gedurfde wijnkaart van Leiden, met veel biologische en biodynamische wijnen, en zelfs vins naturels, ook wel orange wines. Maar dat mag ook wel met zo’n gedurfde dinerkaart. Hier draaien ze hun hand niet om voor een fijn bordje shakshuka of huisgemaakte courgettekoekjes. Ze wecken erop los en ook de vegetariër komt hier volledig aan z’n trekken. Helemaal van deze tijd dus, Bar Lokaal!
http://barlokaal.nl


Restaurant Dartel

Restaurant Dartel is het geesteskind van chef Norbert (van Dartel, dus). In zijn strakke, moderne, warme restaurant serveert hij een keur aan altijd even prachtig opgemaakte gerechten, met zoveel mogelijk seizoensgebonden en lokale ingrediënten (dat gaat zelfs zo ver dat hij zijn groenten eigenhandig verbouwt in zijn tuin op Hoeve Cronesteijn). In de zomer is er een fijn terras in de schaduw van de majestueuze Pieterskerk, in de winter brand er een knapperend vuurtje in de open haard. Genieten kun je bij Dartel dus het hele jaar door. Bijzonder jaloers zijn wij op Norberts prachtige en unieke wijnkelder, bijzonder trots zijn we dat wij ‘m mochten vullen met een aantal van onze beste wijnen. Voor de serieuze wijnavonden is Dartel the place to be.
http://restaurantdartel.nl


Restaurant de Klok

Voor wie weer eens echt ouderwets uit eten wil is er De Klok. Het restaurant bevindt zich in de pittoreske Pieterskerkbuurt, en heeft een klassiek Franse uitstraling, inclusief kroonluchters en gietijzeren stoelen. Geheel overeenkomstig de voorkeuren van chef Lars en maître Marvin zijn zowel de keuken als de wijnkaart Europees georiënteerd. Hier dus geen Chileense of Zuid-Afrikaanse wijnen op de kaart, maar wel een keur aan bijvoorbeeld Bourgognes en Elzaswijnen, evenals mooie vondsten uit onder meer Duitsland, Portugal en Italië. ‘Klassiek met een knipoog naar nu’, omschrijven ze zichzelf. Tijdloos, zeggen wij.
http://www.restaurantdeklok.nl


Restaurant The Bishop

In een prachtig gerenoveerd historisch pand aan het Hooglandse kerkplein vind je The Bishop: een fijne nieuwe aanwinst in Leiden waar ‘de Londense gastropub en de Parijse bistronomie bij elkaar komen’ (aldus Mac van Dinther in de Volkskrant). Begin hier lekker aan de bar met een wat oesters of vers gesneden ham en laat je vervolgens aan tafel in de watten leggen door geboren gastheer Mello en zijn enthousiaste team. Echte aanrader is het wisselende en altijd verrassende chefsmenu, waarbij regelmatig wijnen van de Bordelaise geschonken worden. ‘You shall eat the good of the land’ is The Bishop’s motto. Wij zeggen, bring it on!
http://www.thebishop.nl


Fromagerie Bon

Wie kaas zegt, zegt Fromagerie Bon. In korte tijd is Bon uitgegroeid tot dé kaasspecialist van Leiden. Of misschien kunnen we beter zeggen kaas-wijnspecialist. Want eigenaar Joris heeft niet alleen een prachtige selectie Franse en internationale kazen (en ook heerlijke worsten en huisgemaakte patés en terrines trouwens), maar ook een fijne selectie wijn. En het wordt nog beter. Je kunt niet alleen kaas en wijn kopen in Joris’ sfeervolle winkel aan de Oude Rijn, je kunt er ook ter plekke van een kaasplankje met bijpassende wijnen genieten. Wat wil een mens nog meer.
http://www.fromageriebon.nl


Café L'Esperance

Meestal kun je in de kroeg om teleurstellingen te voorkomen beter bier drinken dan wijn, bij L’Esperance kun je (behalve lekker bier) ook met een gerust hart een glas wijn bestellen. In deze eeuwenoude kroeg aan het statige Rapenburg, waar je niet alleen voor de borrel maar ook voor de lunch terecht kunt, serveren ze maar liefst zes verschillende wijnen per glas, kun je een lekker flesje prosecco bestellen, en zelfs een goed glas port of madeira behoort tot de mogelijkheden. Een andere specialiteit van L’Esperance is hun uitgebreide jeneveraanbod: niet alleen de welbekende jonge, maar bijvoorbeeld ook de zeldzame Rutte Paradyswijn schenken ze er per glas. Naar de kroeg gaan was nog nooit zo leuk.
http://www.lesperance.nl

Even geduld a.u.b.