Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op druivenras
Zoek op producent
Zoek op herkomstgebied
Zoek op dranksoort
Zoek op smaak
Zoek op flesinhoud
Wijn bestellen in onze webshop

Het kleine wijngoed Agostina Pieri (het telt slecht elf hectare wijngaarden) ligt in het zuiden van Montalcino en wordt geleid door de jonge Francesco Monaci, de zoon van Agostina Pieri (die weer een van de dochters van de oprichter van het domein was). Francesco, die het vak leerde van zijn oom en Brunello-producent Giancarlo Pacenti, is onvermoeibaar en zeer bevlogen. Het eerste jaar dat gebotteld werd, was 1994. Hij werd onverwacht snel beloond voor zijn inspanningen toen zijn Rosso di Montalcino 1995 de zeldzame onderscheiding van drie glaasjes kreeg in de Gambero-Rosso-gids. Inmiddels behoren zijn wijnen tot de meest gewilde van de streek. Francesco is een voorstander van relatief korte rijping in kleine vaten en experimenteert met barriques en grotere formaten. Zijn wijnen worden gekenmerkt door compact fruit, fijn hout en soms een zuidelijk aandoende kruidigheid. Ze zijn duidelijk modern in stijl, altijd goed en vaak zeer goed, maar voor Montalcino bescheiden in prijs.

Francesco’s prestigewijn is uiteraard de Brunello, gemaakt van de beste selectie Sangiovese afkomstig uit de oudste wijngaarden, en ruim twee jaar gerijpt op Sloveens en Frans eiken. Opmerkelijk is echter ook hoeveel eer Francesco haalt uit zijn Rosso di Montalcino, die we niet zomaar een tweede wijn, maar met recht een bijna-Brunello mogen noemen. Eveneens gemaakt van streng geselecteerde druiven, en zo’n tien maanden opgevoed op groot Sloveens eiken en Franse barriques (50/50). Voor alledag maakt Francesco deze heerlijke Costello. Sangiovese met een klein beetje Cabernet. De druiven komen van de overkant van de rivier net buiten Montalcino. Daarom mag de wijn slechts het predikaat tafelwijn hebben en is het vermelden van het jaartal verboden.  Maar ach..nadat u de wijn geproefd hebt maakt u zich daar niet meer druk over. Een heerlijk glas uit zuid Toscane.

Pieri Brunello di Montalcino 2018

Italiaanse rode wijn met gekonfijt fruit, pruimen en bessen in het aroma en nuances van eikenhout. Vol, evenwichtig en krachtig van smaak, dus heerlijk bij wild, gegrilde gerechten of fijne, oude kaas.

16
Perswijn
2018
Perswijn: 16 punten

Mooi zuiver, rood fruit, drop en laurier, zacht, rijpe tannine, vlezig fruit, goede lengte
Gambero Rosso
2017
92
Vinous
2017
Vinous: 92 punten

The 2017 is surprisingly accessible, with sweet tannins that frame the finish along with hints of plum and balsam herbs that linger.
17
Perswijn
2016
Perswijn: 17 punten

Pruimen en vanille, gerijpt, kaneel, klassiek, mooi gerijpt, stevige tannine

39,20

Vanaf 12 flessen 35,93 per fles

Pieri Rosso di Montalcino 2022

Verfijnde rode wijn uit Italië, met geurnuances van zacht rood fruit, licht getoast eiken en kruiden. Elegant en zacht van smaak. Heerlijk bij gevogelte zoals parelhoen of kalfsvlees.

90
James Suckling
2021
JamesSuckling.com: 90 punten

Ripe and fruity with notes of mulberries, spiced cherries, nut shell and flinty soil. Medium-bodied, racy and flashy, with chalky but fine tannins, and crunchy acidity.
Gambero Rosso
2020

17,80

Vanaf 12 flessen 16,32 per fles

Pieri Sant'Antimo 2021

Italiaanse rode wijn met de verfijnde geur van kruiden, specerijen en gekonfijt fruit. Dankzij de volle, elegante smaak erg lekker bij fijne pastagerechten, met kalf of vegetarisch.

8,5
Hamersma
2021
De Grote Hamersma: 8,5

Flink uitpakkend met zonnig, donker fruit, de tannines onbeteugeld latend en ook de alcohol een vrije rol gevend. Het is fors, het is veel, het is goed en het verlangt een karaf van stevig glas.
14,5
Perswijn
2019
Perswijn: 14,5 punten

Kruiden, leer, tabak, ceder, stevig, kruidig, rustiek

10,50

Vanaf 12 flessen 9,63 per fles

Even geduld a.u.b.