Appel-peren-crumble met vanille-hangop

Ingrediënten:

  • 50 gram boter
  • 50 gram suiker (crumble)
  • 100 gram bloem
  • 1 appel
  • 1 peer
  • 1 liter yoghurt
  • 150 gram slagroom
  • 60 gram suiker (hangop)
  • 1 vanillestokje

Avond van tevoren:

  • Doe een natte doek in een zeef, doe hierin de yoghurt en laat afgedekt uitlekken in de koeling


Ochtend:

  • Maak met je handen of keukenmachine een kruimelig deeg van bloem, boter en suiker. Bewaar afgedekt in de koelkast
  • Zet alle benodigdheden voor het dessert bij elkaar

Avond:

  • Schil en snijd het fruit, meng met iets suiker en een mespuntje kaneel
  • Vul er 1- of 2-peroons bakje mee en bedek met de crumble
  • Bak in circa 30 minuten goudbruin op 200 °C
  • Sla de slagroom stijf met de suiker en vanillemerg, spatel de yoghurt er voorzichtig doorheen
  • Vul een mooi glas met de hangop, garneer met blokjes appel en peer. Zet de crumble ernaast

Wijn-spijs: Château Gravas Sauternes

Bronvermelding: PTMD The style magazine - door Robért Verweij - Najaar 2011
  Recept downloaden

Château Gravas Sauternes 2019

Franse witte wijn met een intens aroma van honing, marsepein en rijp fruit. De smaak is volzoet en past heel goed bij blauwaderkazen of zachte desserts en gebak. 

27,20

Vanaf 12 flessen 24,93 per fles

Even geduld a.u.b.