Lekkere wijn recepten

Stoofvlees met ui en ansjovis

Recept voor vier personen

Ingrediënten:

  • 750 g braadvlees (paard of rund), in stukken van 3 bij 3 cm
  • 50 ml olijfolie
  • 500 g ui, in dunne ringen
  • 75 g boter, op kamertemperatuur
  • 15 g bloem (1 ruime eetlepel)
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 6 ansjovisfilets
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetl peterselie, fijn gesneden
  • 1 eetl citroenschil

Bereiding:

  1. Neem een ruime, hoge braadpan en giet er de helft van de olijfolie in. De pan nog niet op het vuur zetten.
  2. Leg onder in de pan de helft van de gesneden ui, leg de stukken vlees er bovenop en dek af met de andere helft van de ui.
  3. Prak met een vork de boter en de bloem tot een egale massa. Leg het botermengsel in brokken boven op de bovenste laag uien in de pan. 
  4. Zet nu de pan met deksel op het vuur en laat op middelhoog vuur een half uur staan. 
  5. Meng in een kom de rest van de olijfolie met de knoflook, peterselie, ansjovis en azijn.
  6. Haal na een half uur het deksel van de pan. (Zie dat er een hoop vocht uit de uien is gelopen.) Roer het olijfolie mengsel door de inhoud van de pan.
  7. Leg het deksel terug op de pan en laat nog anderhalf uur zachtjes door pruttelen of langer indien nodig, totdat het vlees zacht is geworden en uit elkaar dreigt te vallen.
  8. Voeg vlak voor het serveren de fijngesneden schil van de citroen toe, garneer eventueel met wat extra gesneden peterselie. Serveer met gekookte aardappel en een salade.
  Recept downloaden

Vivanco Rioja Reserva 2015

Fraaie, complexe rode wijn met een verfijnde geur van rijp fruit, eikenhout en lichte kruiden. De smaak is vol, rond en zacht. Heerlijk bij ovenschotels en fijne wildgerechten.

92
Parker
2015
The Wine Advocate: 92 punten

The 2015 Reserva shows the power and concentration of the vintage, with notes of ripe black fruit and a touch of graphite, very tasty.
91
Decanter
2014
Decanter: 91 punten

On the palate, it is delicate but consistent, with abundant rounded tannins and open fruit expression. Shows indications of some ageing. Enticing finish.
15,5
Perswijn
2014
Perswijn: 15,5 punten

Kruiden, rokerig, vanille, verleiding, hout, ook elegant, zuren, tannine
91
Parker
2014
The Wine Advocate: 91 punten

It's quite smoky and balsamic, with integrated oak but still showing some toasted notes and ripe fruit without excess, a mixture of red and black berries. It has good balance.

16,45 13,95 per fles

Aanbieding geldig t/m 30 november
Aanbieding
Even geduld a.u.b.