Zoetzure zeebaars

Voorgerecht voor 4 personen

  • 800 g zeebaarsfilet, in stukken
  • olie om te frituren

Voor de zoetzure saus:

  • 10 g knoflook, gehakt
  • 1 eetl zonnebloemolie
  • 25 g gember, fijngesneden
  • 1 rode peper, in dunne reepjes
  • 2 eetl tomatenketchup
  • 2 eetl rijstazijn
  • 2 eetl zoete chilisaus
  • ½ eetl vissaus
  • 50 ml kippenbouillon
  • 1 lente-uitje, in dunne plakjes
  • 2 eetl korianderblaadjes, gesneden
  • 1 limoen

Voor de zoetzure saus:

  • 100 gram gezeefde bloem
  • 1 ei
  • 150 -200 ml bier

Bereiding

  1. Fruit de knoflook in de zonnebloemolie. Voeg de gember, rode peper en tomatenketchup toe. Laat even meebakken en voeg dan azijn, chilisaus, vissaus, suiker en kippenbouillon toe.
  2. Breng aan de kook en laat 5 minuten trekken tot hij iets indikt. Haal van het vuur en zet weg.
  3. Meng in een kom alle ingrediënten voor het bierbeslag tot een lopend beslag.
  4. Bestrooi de zeebaarsfilet met een beetje zout. Schenk een hoge pan 5 tot 6 cm zonnebloemolie. Of gebruik een frituurpan. Verhit de olie.
  5. Haal de stukken vis door het beslag en frituur ze tot ze goudbruin zijn. Serveer direct met de saus en de limoenschijfjes. Garneer met lente-ui en koriander.
Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

1

Fontanet Pays d'Oc Les Terrasses rosé 2018

Wijn uit Frankrijk - Languedoc

Tijdens de sterke opkomst van voordelige wijnen uit bijvoorbeeld Chili, Zuid-Afrika en Australië, leek de streekwijn uit de Languedoc ten dode opgeschreven. Zuid-Frankrijk staat echter weer volop in de belangstelling als het gaat om courante wijnen.

Even geduld a.u.b.