Waar er bij de meeste kinderen gewoon melk in de fles zat, vermoeden we dat Joris stiekem met wijn grootgebracht is. Na een wervelende studietijd aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden en de nodige werkervaring in de gastronomie in metropolen Londen en Amsterdam kon het dan ook niet uitblijven dat Joris zich met hart en ziel aan de wijn zou overgeven. Inmiddels is hij, naast dat hij een Italiaanse wijnimport runt, in de voetsporen van zijn vader getreden als mede-eigenaar van Noordman en La Bordelaise. Toch iets met appels en bomen.
Mousserende wijnen; onze zuiderburen, van Belgen tot Italianen, begrijpen al jaren dat ieder moment het juiste kan zijn om er een fles van te ontkurken, maar in Nederland blijven we hardnekkig wachten op de eerste van de twaalf slagen.
Extra aanbeveling door Vinoloog Joris Kleijs
"Franciacorta is een klein gebied nabij het Iseo meer in noord Italië. Het niveau van de veelal mousserende wijnen is ongekend hoog en worden veel gezien in Italiaanse restaurants..." Lees meer
Ca' la Bionda uit Valpolicella kennen we natuurlijk van de Amarone, maar het 'instapmodel' Valpolicella is juist uitgesproken frivool en verfrissend. Maar vergis u niet, we hebben hier te maken met een wijn van niveau; prachtig rijp fruit en een uitgekiende balans.
Extra aanbeveling door Vinoloog Joris Kleijs
"In tegenstelling tot veel andere wijnen uit Valpolicella werkt wijnmaker Alessandro Castellani op biologische wijze en besteedt veel aandacht aan de gezondheid van de wijnstokken..." Lees meer
Met trots presenteren we een gloednieuw domein van dit eiland vol wijn: Masseria del Feudo. Het landgoed beslaat zo’n 110 hectare met graan, fruit en olijven maar slechts 18 hectare is bestemd voor de wijnbouw.
Extra aanbeveling door Vinoloog Joris Kleijs
Oogstjaar: 2019
"Het druivenras Grillo komen we bijna uitsluitend op Sicilië tegen. Het warme klimaat en de altijd aanwezige zeebries zorgen voor een optimale rijpheid, maar ook hele frisse wijnen..." Lees meer
Etna Bianco Piano dei Daini 2019 is gemaakt van 90% Carricante aangevuld met Catarratto, Grecanico en Inzolia uit de beide wijngaarden. De wijn is levendig en fris, met citrus en wit fruit, en licht ziltig in de mond.
Extra aanbeveling door Vinoloog Joris Kleijs
Oogstjaar: 2019
"De machtige vulkaan Etna zorgt voor een uniek terroir van vulkantische zandbodem, voldoende regen en hooggelegen wijngaarden op wel 600 meter boven zeeniveau..." Lees meer
Een transparante wijn met veel rood fruit, rijpe tannines en een subtiel pepertje. 10 jaar bewaren lijkt ons geen enkel probleem.
Extra aanbeveling door Vinoloog Joris Kleijs
Oogstjaar: 2019
"De machtige vulkaan Etna zorgt voor een uniek terroir van vulkantische zandbodem, voldoende regen en hooggelegen wijngaarden op wel 700 meter boven zeeniveau..." Lees meer
Dit is waar het om gaat! 100% Cesanese d’Affile, het ultra-lokale druivenras. De gisting verloopt spontaan, dus zonder enige toevoeging; de op de schillen aanwezige gist zet het proces in werking.
Extra aanbeveling door Vinoloog Joris Kleijs
Oogstjaar: 2020
"Massa's fruif, fris, opwekkend en weinig alcohol. Misschien we de spannendste wijn die ik ken." Lees meer
Deze Lugana is fris, mineraal en verfijnd. Het alcoholpercentage is prettig laag.
Extra aanbeveling door Vinoloog Joris Kleijs
"Deze lugana is knisperend fris en van hoog niveau. Ook wel de Chablis van Italië genoemd. Gastronomisch zeer inzetbaar bij bijvoorbeeld schaal-en schelpdieren..." Lees meer